tisdag 24 mars 2015

Delad glädje...

...dubbel glädje!

Låt mig presentera vardagsrummets nya väggkvilt!
Som jag berättade igår så har jag testsytt Britt-Ingers mönster.
Jag tror att jag antydde något om att det var ett väldigt roligt mönster att sy;-)
Tack igen Britt-Inger för chansen att få prova på något nytt!

I sanningens namn så var det så roligt att jag sydde två kviltar på raken!

Gårdagens kvilt var en "sötsurbomb" och efter att ha sytt den så kände jag att jag bara var tvungen att testa hur den kunde se ut i Civil War-tyger.

Jag älskar dessa"gammeldags"tyger 
och har några vänner att tacka för att min samling är så pass stor som den är.
Gunilla, Liisa, Fröken Flink och Anna.

Jag skulle kunna tänka mig att testa hur den ser ut i Bonnie & Camille tyger också
och kanske hur den gör sig i svart vitt och, och, och...
.

Det är så befriande att sy "wonky" mönster och allt som är befriande gör jag med ett glatt hjärta!Nu gör jag som jag brukar:
Skriv några ord om mina kviltar.
Vem tycker Du bäst om och varför?
En "näve" scraps till någon som tar sig tid att kommentera och
och säger vad den tycker!

Jag har kollat med Eva och jag kan göra en länkning i dag också!
Tack för det!

Ha det Gott!

kram
Maja

18 kommentarer:

 1. Jag gillar sötsurbomben mest, den är sydd i så härliga färger. Den andra är ju också fin men den sötsura "sticker ut" och är jättehäftig. Jag blir bara så godissugen när jag ser den. :D
  Kram Carmen

  SvaraRadera
 2. Så roligt att du ville INSPIRERA oss två ggr denna veckan på Visa och Berätta måndag!!!Tack för din länkning/Bambikram

  SvaraRadera
 3. Jag gillar den KNALLIGA mest, för jag blir glad av den! Jättehäftig kvilt!
  Kram fr Lisa i Lysekil

  SvaraRadera
 4. Svårt att välja då de har helt olika uttryck, men civil war färgerna passar överallt både till herr och dam, pojke eller flicka! fantastiskt vacker! Eva Cronholm, eva-cronholm@hotmail.com

  SvaraRadera
 5. Som jag skrev igår tycker jag den sötsura är jätteläcker, men den andra med civil war tyger är ju min färger. Den tycker jag är underbar!
  Kramar Mia

  SvaraRadera
 6. Jag gillar den bruna också. Det känns som om du tagit ut svängarna mer där. Tack för hjälpen bästa Maja.

  SvaraRadera
 7. Tänk att det kan bli så olika, "sötsurbomben" har jag svårt att ta till mig, lite för häftig i min smark, däremot i Civil war-tygerna, den dök in i mitt hjärta direkt. Det är verkligen intressant att se hur ett mönster kan bli när man använder så olika färgkombinationer!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Så superläcker denna också är! Tänk samma mönster och ändå så olika!
  Och skulle jag välja någon som favorit så blir det denna sista. Lite mer i min färgskala. :)
  Kram

  SvaraRadera
 9. De är båda fina! Men den bruna faller mig i smaken mest. Jag blir lite nostalgisk, får den där "söndagskänslan" som jag kallar det, känslan av sköna dagar från förr.

  SvaraRadera
 10. Kors/kryss åt olika håll fyller en med glädje och gör kvilten till en fin förening av art och tradition.Den med starka färger ger lyser upp vårt vita landskap just nu och den i dova färger påminner om en vacker höstträdgård.Jättefint jobb.Tack för att du visar,prövar och inspirerar nästan varje dag.

  SvaraRadera
 11. Kors/kryss åt olika håll fyller en med glädje och gör kvilten till en fin förening av art och tradition.Den med starka färger ger lyser upp vårt vita landskap just nu och den i dova färger påminner om en vacker höstträdgård.Jättefint jobb.Tack för att du visar,prövar och inspirerar nästan varje dag.

  SvaraRadera
 12. Kul mönster! Jag föredrar Civil War, den är mer mina färger. Det är roligt att se hur uttrycket ändras med olika tyger.
  Kram, Gunilla G

  SvaraRadera
 13. Tänk att det kan bli så olika beroende på tygval. Jag tycker färgbomben är superläcker, en riktig gladkick. Med de "gammeldags" tygerna blev den sober och vacker. Jättesvårt att ställa två så olika mot varandra, men om jag måste så föredrar jag nog trots allt den senare.

  SvaraRadera
 14. Ja som du vet så brukar jag gilla dina färgklickar och också så idag, men den andra är så stilig, så mitt val denna gången blir den lugna bruna../ Kram Immi

  SvaraRadera
 15. Tänk så olika det kan bli beroende på tyger. Jag gillar den bruna mest. Den utstrålar lugn och harmoni. Rebecka

  SvaraRadera
 16. Båda är kanoners tycker jag, den färgglada blir man just glad av, den bruna mer "varm" av. Just nu känns den färgglada roligast. En fråga bara: Hur fort går det inte för dig att sy, ?!??? Är inne och läser och beundrar dina kviltar ofta, ofta ! Hälsningar Birgitta i Bollebygd

  SvaraRadera
 17. Kontraster så det smäller om det! Båda är snygga men personligen föredrar jag 'färgbomben'
  Annette med liten trött kropp efter förra veckan :)
  Må så gott

  SvaraRadera
 18. Hej! Jag tycker båda är jättefina och egentligen skulle jag sagt den färgglada för det är mer jag men jag säger den andra. Den är väldigt fin och mönstret framhävs fint. Jättefint mönster! Funderar på hur du syr den vågiga kanten. Hälsningar Christina

  SvaraRadera